Hoe gaan wij te werk?

In vijf stappen van uw eigen fruit naar overheerlijk fruitsap. Zo gaan wij te werk.

Stap 1:

Uw fruit wordt gespoeld.

Stap 2:

Het fruit wordt geshred.

Stap 3:

Het geshredde fruit wordt geperst.

Stap 4:

Het sap wordt gefilterd en gepasteuriseerd.

Stap 5:

Het sap wordt afgevuld in de afgesproken verpakking.


Persdagen 2022

Klik hieronder op + voor meer informatie.

Vanaf 75 kilo fruit kunt u een afspraak maken.

Wij plannen zoveel mogelijk afspraken in op de zaterdagen.
Bij volle zaterdagen wijken wij uit naar de zondagen of andere weekdagen.

Let op!
Het is mogelijk om uw fruit eerder in de week te brengen en het sap op een gewenst moment op te halen.

Pinnen is helaas niet mogelijk!

Adres:
Geurdsweg 64 te Beckum

M: 0625522077
E: info@twentsesapmobiel.nl

Vanaf 75 kilo fruit kunt u een afspraak maken voor een van deze persdagen.

Adres:
Boomkwekerij ten Elsen
Kempersdijk 50, 7161 RG Neede

M: 0625522077
E: info@twentsesapmobiel.nl


Veel gestelde vragen

Een volle kruiwagen staat gelijk aan circa 75kg.

Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.

Uw fruit wordt bij ons gespoeld voor het verwerkt wordt. Zand, takjes, blad en valschade kunt u laten zitten.

Meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Het fruit hoeft niet gesorteerd te worden. Wij raden het zelfs aan om meerdere soorten appels, om tot een heerlijke natuurlijke smaak te komen.

Wij kunnen verschillende soorten fruit persen. Enkel fruit met een harde kern (pit) kan niet worden geperst (bijvoorbeeld pruimen).  U kunt bijvoorbeeld uw appels laten persen in combinatie met ander fruit… zoals rode biet, harde peren, kweeperen, vlierbessen, bramen, frambozen en ander klein fruit zonder pit.

De beste verhoudingen voor het mixen van fruit zijn:

90% appels – 10% rode biet

85% appels – 15% druiven (in zijn geheel meebrengen)

75% appels – 25% harde peren (zeer zachte peren worden niet geperst)

75% appels – 25% kweepeer (verwijder vooraf de stoffige laag)

85% appels – 15% aardbei

85% appels – 15% vlierbes

90% appels – 10% bramen

90% appels – 10% frambozen

Meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Ja, alleen peren laten persen is mogelijk mits deze rijp zijn.

Wij raden voor de smaak wel aan uw peren met appels te mengen.

Meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Een mix van zoete en zure rassen appels geeft meestal het beste sap. Daarnaast kunt u andere soorten fruit aan uw appels toevoegen om tot een zoetere smaak te komen, bijvoorbeeld peren (max 25%). Hoe korter de tijd tussen plukken en verwerken hoe meer sap uw appels geven. Te rijpe of te melige appels geven vaak troebel sap van een mindere kwaliteit. Als appels onrijp zijn, geeft dit een zure, bittere smaak. We raden aan uw appels te proeven; als de appel goed smaakt, dan is hij klaar om geperst te worden.

Meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

U kunt het sap in de Bag-in-Box het beste rechtop bewaren tussen 0°C en 15°C in een droge ruimte.

Na het openen van de Bag-in-Box is het beter om het sap koel te bewaren, dit hoeft echter niet.

Meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Een ongeopende verpakking is 2 jaar houdbaar. Na opening is het sap maximaal 3 maanden houdbaar.

Meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor alle klanten met een afspraak geldt dat u het fruit moet meenemen naar de persdag op het afgesproken tijdstip. Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent.

Op onze vaste perslocatie in Beckum kunt u uitsluitend op afspraak uw fruit aanleveren, voorafgaand aan het persen. Na het persen kunt u het sap komen ophalen. Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op +31 (0) 625522077 of plan een afspraak in via e-mail.

Meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Klanten met een afspraak gaan in beginsel voor. Bij ruimte in de agenda of aan het einde van de persdag kan uw fruit wellicht nog worden geperst. Wij adviseren u hiervoor eerst contact met ons op te nemen om teleurstelling te voorkomen.

Meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Komt u erachter dat u meer oogst heeft dan u heeft opgegeven, laat het ons dan even weten. Dan kunnen wij daar in onze planning rekening mee houden U kunt dat telefonisch doorgeven via +31 (0) 625522077

Meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Absoluut! Het sap wordt verkocht bij ons aan huis (Granaatstraat 16 te Hengelo & Geurdsweg 64 te Beckum) of op markten waar wij staan. Heeft u interesse in een grote hoeveelheid sap (50 liter of meer) neem dan contact met ons op.

Bij ons kunt u contant of via een betaalverzoek (Tikkie) betalen.
Pinnen is helaas (nog) niet mogelijk.

Meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.